Blog

 • Acasă
 • /
 • Știri
 • /
 • Germania afirma ca UE ar trebui sa sisteze fondurile pentru Ungaria, daca Budapesta nu accepta refugiati
 • 11 Sep

  Germania afirma ca UE ar trebui sa sisteze fondurile pentru Ungaria, daca Budapesta nu accepta refugiati

  Uniunea Europeana ar trebui sa sisteze fondurile pentru Ungaria, daca Guvernul conservator de la Budapesta continua sa refuze sa preia refugiati, a declarat ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, citat de DPA, potrivit News.ro. “Trebuie sa intensificam presiunea asupra tarilor care cred ca pot incalca legea. Cand legea este incalcata, trebuie sa existe sanctiuni”, este de parere oficialul german.

  “Oricine contrazice coeziunea europeana in chestiunea europeana nu poate conta pe solidaritatea europeana in chestiuni financiare”, a subliniat Maas, politician din formatiunea social-democrata SPD, care este ministru al Justitiei din 2013.

  Curtea de Justitie a Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg a respins miercuri plangerile depuse de Slovacia si Ungaria impotriva politicii UE a migratiei, confirmand astfel dreptul Bruxellesului de a impune statelor membre sa primeasca azilanti.

  Instanta a stabilit ca Uniunea Europeana are dreptul sa dispuna ca guvernele nationale sa accepte cote de azilanti – in principal refugiati din Siria – care urmau, potrivit unui plan european, sa fie mutati din Italia si Grecia in celelate state membre ale Uniunii.

  In baza schemei de relocare introduse in 2015 de UE, Ungaria trebuie sa ia 1.294 de refugiati, dar nu a preluat niciunul.

  Sursa: hotnews

Comentariu

Lăsați un comentariu