Blog

 • 26 Iul

  Migranții și povestea Europei

  Când se spune Europa, toată lumea stă „drepți”. Acest sens, și pozitiv, și negativ, este adevărat. Dar cuvântul Europa, de unul singur, nu înseamnă mai mult decât o noțiune seacă, care definește o zonă geografică.

  Dacă copleșiți Europa cu laude, nu e clar cine este lăudat. Nu se poate clarifica dacă este lăudată Germania, Anglia sau Ftanța. Același lucru este valabil și pentru critici. Dumnezeu știe cine este lăudat (sau cui îi sunt adresate laudele).

  Pe scurt, termenul de „Europa” este ca un sac cu interiorul gol. Fiecare pune înăuntrul lui ce vrea. Dar, când se spune „Europa”, toată lumea stă drepți !

  Țările din fruntea Europei care s-au apucat să trăiască o viață liniștită, de lux, retrăgându-se în carapacea lor cu averile adunate din cele patru colțuri ale lumii, din agoniselile obținute până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, nu au fost lăsate în pace de partea săracă a lumii.

  Deși nu produce niciun litru de petrol, depozitul de petrol al Europei este Olanda, Belgia dorește să întreacă Africa în producția de diamante, și în fruntea altor țări ale lumii pe care le-au exploatat, sunt Germania, Franța și Anglia.

  Acum 20 de ani, în timp ce mă aflam la coadă în fața unei instituții de repartizare a forței de muncă, la Amsterdam, o persoană de culoare a intrat în fața celorlalți. O doamnă olandeză a protestat. Bărbatul de culoare i-a dat un răspuns plin de subînțeles, spunându-i că stă la rând pentru bunicul său. Cu siguranță că bărbatul de culoare era din Surinam, o țară exploatată din vechime de către Olanda, și în prezent este guvernată de un prefect desemnat de Olanda.

  Iată că cetățenii țărilor Europene, din comoditate, nu au mai făcut nici copii, și numărul lor de locuitori a început să scadă. Din teama de a nu rămâne fără urmași, țările Europei i-au luat în brațe pe cetățenii din fostele țări exploatate, pe care i-au altoit cu personalitatea și cultura lor.

  Le-au acordat cetățenie. Au încercat toate căile de a-i naturaliza, și încă mai încearcă.

  Într-un cuvânt, bogata Europă, fără să poată beneficia de huzurul bogăției, a fost încercuită de cetățeni ai țărilor sărace care au intrat pe ușă, pe fereastră sau, dacă nu, pe horn ! Cea mai mare parte a acestora proveneau din țări islamice, sărace, precum Algeria, Maroc, Pakistan, Afganistan, și altele.

  Generațiile noi, care au crescut cu „handicapul” rasei superioare, sau țării superioare, nu au vrut și nu vor să împartă bogăția cu migranții alcătuiți din aproape toți Musulmanii neîndreptățiți din țara lor, a căror bunăstare o socotesc ilegală, dar care au venit din cele patru colțuri ale lumii, pe unde tații și bunicii lor au fost și s-au îmbogățit cu cele sustrase.

  În urma unei educații incomplete, au început să se uite la migranți ca la niște hoți care le fură bunăstarea. Și acum se străduiesc să curețe continentul Europa de aceștia.

  Concepția care se află la baza faptului că monstrul norvegian se consideră pe sine ca o persoană normală, este chiar din cauza aceasta.

  Hamdi Yilmaz

Comentariu

Lăsați un comentariu